PRESS kutak
Optimizirano za IE, Operu i Safari browser

Zdenko Runjić zajedno sa suprugom Vedranom 1990. utemeljuje vlastitu nakladničku tvrtku SKALINADA.
Tvrtka je objavila stotinjak izdanja prodanih u milijunskoj nakladi što je SKALINADU, samo sedam godina nakon utemeljenja, potvrdilo kao predvodnika u hrvatskoj diskografiji.

SKALINADA 1993. Pokreće festival zabavne glazbe MELODIJE HRVATSKOG JADRANA koji je pokazao da je umjetnički izdanak nekada slavnog festivala SPLIT kojemu je Zdenko kao autor i umjetnički direktor dao neizbrisiv pečat. SKALINADA je organizirala deset MELODIJA HRVATSKOG JADRANA, te nakon toga i dva Splitska festivala.

Nakon prerane smrti svog začetnika SKALINADA je oformila manifestaciju RUNJIĆEVE VEČERI u želji da se dostojno obilježi i očuva jedan od neosporno najvećih i najvrijednijih opusa u hrvatskoj glazbi 20. stoljeća.

SKALINADA će isto tako uz RUNJIĆEVE VEČERI i postaviti na noge i Zdenkovo kapitalno djelo, hrvatski pučki musical GRGUR.
Slavićeva 15
21000 Split
Hrvatska / CROATIA
tel ++385 (21) 48 64 45
tel/fax ++385 (21) 48 64 46
Share |
VREMEPLOV
Iz biografije:

1962: Ćakula o siromajima

Živio sam u kući u kojoj je prije Drugog svjetskog rata živio Ivo Tijardović, pa je malo glazbe možda "ostalo u zidovima", a pjesme što su ih klape uvečer pjevale po Getu i Ðardinu doimale su se nedohvatljivima. To su bili prvi porivi da se ... ...
... više »»»